Belangrijke mededeling

Met grote pijn in ons hart moeten wij mededelen dat het fysieke filmfestival in november niet meer door kan gaan wegens covid-19.
Wij zullen wel de selectie en winnaars bekend maken op de site. Houd ook de site in de gaten voor een nieuwe datum.
We geven niet op en houden het festival, hopelijk in het voorjaar van 2021, wanneer het weer mogelijk is! 

FESTIVAL 2020

Tegenstroom

Internationaal filmfestival voor de korte film in Zeeuws-Vlaanderen

Voor de kwetsbare korte film. Korte kwetsbare pareltjes op het witte doek.
De kwetsbaarheid begint wanneer woorden tekort schieten. Het onuitspreekbare, waarbij onze gevoelens ons aansturen overnemen. Niet alledaags, maar een complexe verweving van indrukken die indalen in ieders persoonlijk reservoir en zich transformeren naar een gevoel, een gedachte of een actie. Kwetsbaarheid als parallel van het gedicht. Films die u, als kijker, uitdagen om het leven eens te bekijken van de andere kant. Niet de verbale rationele kant, maar juist die kant die je niet in woorden kunt vatten.

JEANNICE ADRIAANSENS – Festivaldirecteur
Jeannice is artistiek leider, initiatiefnemer én programmeur van het filmfestival. Zij is zelf cineaste en woont in Zeeuws-Vlaanderen. En hoe klein dit gebied ook is, zijzelf overschrijdt met haar werk graag de internationale grenzen. Jeannice maakt films in opdracht, die wat artistiek of eigenwijs mogen zijn. Zoals bijvoorbeeld voor musea en voor diverse stichtingen. Momenteel schrijft ze aan haar volgende film. Voor meer info: www.noordzuidfilms.eu

TEGENSTROOM
Tegenstroom is een onderdeel van Stichting Deining Films; Stichting Deining Films wil een filmfestival creëren van internationale allure in Zeeland. Tegenstroom is een nieuw filmfestival wat zich in 2021 ontvouwt over heel Zeeuws-Vlaanderen evenals de grensregio’s in Belgisch Vlaanderen. Het eerste Zeeuws-Vlaamse festival wat de fysieke grenzen overstijgt zoals dit bij Zeeuws-Vlaanderen past.
Hiervoor zal er promotie in Nederland en België plaatsvinden. Het filmaanbod tijdens het festival draagt bij aan educatie, burgerparticipatie en levert een maatschappelijke bijdrage aan de ontwikkeling van de regio.
Het doel van het Filmfestival is om een breed publiek kennis te laten maken met de grensoverschrijdende, verbindende kracht van de kwetsbare kortfilm. Het festival zoekt over de Zeeuws Vlaamse grenzen heen, verbinding met de rest van de provincie Zeeland, Nederland en België. Met dit internationale filmfestival wordt Zeeuws-Vlaanderen, cultureel op de kaart gezet.