FILMFESTIVAL

Tegenstroom

International Short Film Festival Tegenstroom zet persoonlijke korte films uit Nederland en Vlaanderen in de spotlight

 

Voor de kwetsbare korte film. Korte kwetsbare pareltjes op het witte doek.
De kwetsbaarheid begint wanneer woorden tekort schieten. Het onuitspreekbare, waarbij onze gevoelens ons aansturen overnemen. Niet alledaags, maar een complexe verweving van indrukken die indalen in ieders persoonlijk reservoir en zich transformeren naar een gevoel, een gedachte of een actie. Kwetsbaarheid als parallel van het gedicht. Films die u, als kijker, uitdagen om het leven eens te bekijken van de andere kant. Niet de verbale rationele kant, maar juist die kant die je niet in woorden kunt vatten.

JEANNICE ADRIAANSENS – Festivaldirecteur
Jeannice is artistiek leider, initiatiefnemer én programmeur van het filmfestival. Zij is zelf cineaste en woont in Zeeuws-Vlaanderen. En hoe klein dit gebied ook is, zijzelf overschrijdt met haar werk graag de internationale grenzen. Jeannice maakt films in opdracht, die wat artistiek of eigenwijs mogen zijn. Zoals bijvoorbeeld voor musea en voor diverse stichtingen. Momenteel schrijft ze aan haar volgende film. Voor meer info: www.noordzuidfilms.eu

TEGENSTROOM

Tegenstroom is een onderdeel van Stichting Deining Films; Stichting Deining Films wil een filmfestival creëren van internationale allure in Zeeland. Tegenstroom is een filmfestival dat zich ontvouwt over heel Zeeuws-Vlaanderen evenals de grensregio’s in Belgisch Vlaanderen.  Het eerste Zeeuws-Vlaamse festival wat de fysieke grenzen overstijgt zoals dit bij Zeeuws-Vlaanderen past. Het festival vindt plaats in Nederland en richt zich zowel op Nederland als Vlaanderen.  Het filmaanbod tijdens het festival draagt bij aan educatie, burgerparticipatie en levert een maatschappelijke bijdrage aan de ontwikkeling van de regio. Het doel van het Filmfestival is om een breed publiek kennis te laten maken met de grensoverschrijdende, verbindende kracht van de kwetsbare kortfilm. Het festival zoekt over de Zeeuws Vlaamse grenzen heen, verbinding met de rest van de provincie Zeeland, Nederland en België. Met dit Nederlands – Vlaams filmfestival wordt Zeeuws-Vlaanderen, cultureel op de kaart gezet.

 

Editie 2024 wordt mede mogelijk gemaakt door: