Wat in het vat zit, verzuurt niet!

Geliefde filmmakers, presentatoren, vrijwilligers, Comité van Aanbeveling, pers en alle andere betrokkenen,

Opnieuw zien we ons genoodzaakt te wijken voor te veel onzekerheden in de nasleep van de derde en mogelijk begin van de vierde coronagolf. Tegenstroom 2020-2021 gaat dus niet door. Dit raakt ons ten zeerste maar helaas kunnen we het financiële risico als jong filmfestival niet nemen.

We hopen van harte dat we elkaar in april 2022 eindelijk weer zullen treffen en dat alle prijswinnende makers aanwezig kunnen zijn en zullen aanschuiven tijdens het Debat met de Makers.

Jeannice Adriaansens

Stichting Deining Films
Oktober 2021

FESTIVAL 2020

Tegenstroom

Internationaal filmfestival voor de korte film in Zeeuws-Vlaanderen

Voor de kwetsbare korte film. Korte kwetsbare pareltjes op het witte doek.
De kwetsbaarheid begint wanneer woorden tekort schieten. Het onuitspreekbare, waarbij onze gevoelens ons aansturen overnemen. Niet alledaags, maar een complexe verweving van indrukken die indalen in ieders persoonlijk reservoir en zich transformeren naar een gevoel, een gedachte of een actie. Kwetsbaarheid als parallel van het gedicht. Films die u, als kijker, uitdagen om het leven eens te bekijken van de andere kant. Niet de verbale rationele kant, maar juist die kant die je niet in woorden kunt vatten.

JEANNICE ADRIAANSENS – Festivaldirecteur
Jeannice is artistiek leider, initiatiefnemer én programmeur van het filmfestival. Zij is zelf cineaste en woont in Zeeuws-Vlaanderen. En hoe klein dit gebied ook is, zijzelf overschrijdt met haar werk graag de internationale grenzen. Jeannice maakt films in opdracht, die wat artistiek of eigenwijs mogen zijn. Zoals bijvoorbeeld voor musea en voor diverse stichtingen. Momenteel schrijft ze aan haar volgende film. Voor meer info: www.noordzuidfilms.eu

TEGENSTROOM
Tegenstroom is een onderdeel van Stichting Deining Films; Stichting Deining Films wil een filmfestival creëren van internationale allure in Zeeland. Tegenstroom is een nieuw filmfestival wat zich in 2021 ontvouwt over heel Zeeuws-Vlaanderen evenals de grensregio’s in Belgisch Vlaanderen. Het eerste Zeeuws-Vlaamse festival wat de fysieke grenzen overstijgt zoals dit bij Zeeuws-Vlaanderen past.
Hiervoor zal er promotie in Nederland en België plaatsvinden. Het filmaanbod tijdens het festival draagt bij aan educatie, burgerparticipatie en levert een maatschappelijke bijdrage aan de ontwikkeling van de regio.
Het doel van het Filmfestival is om een breed publiek kennis te laten maken met de grensoverschrijdende, verbindende kracht van de kwetsbare kortfilm. Het festival zoekt over de Zeeuws Vlaamse grenzen heen, verbinding met de rest van de provincie Zeeland, Nederland en België. Met dit internationale filmfestival wordt Zeeuws-Vlaanderen, cultureel op de kaart gezet.